Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Inici

Borriana anima a participar el dimecres 28 d'abril en el Dia Internacional Sense Ascensors

•    La iniciativa del ‘No Elevators Day’ busca fomentar l'ús habitual de les escales
•    Enguany el SME planteja com a repte una pujada virtual al Templat
•    Pujar les escales regularment té un gran efecte en el control del pes corporal, el colesterol i la glucosa en sang

Borriana (24.04.21).- Borriana celebrarà dimecres que ve, 28 d'abril, el Dia Internacional sense Ascensors, una iniciativa que busca fomentar l'ús habitual de les escales com a manera d'augmentar l'exercici físic i abraçar un estil de vida saludable per a lluitar contra el sedentarisme i l'obesitat, que suposen el tercer i quart factor de risc de mort en l'actualitat.
Per a difondre la campanya i conscienciar a la població, enguany el Servei Municipal d’Esports (SME), ha plantejat com a repte una pujada virtual al *emplat, que consistirà a pujar 230 escalons, els mateixos que té el campanar del municipi.
El SME enviarà un diploma personalitzat als participants que completen tots els passos. L'acció s'haurà de realitzar bé aqueix mateix dia 28, o bé durant els pròxims dies, amb el dimecres 28 com a data límit, i una vegada completat el repte caldrà enviar una fotografia a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. o pujar-la a Instagram nomenant el compte de @sme.burriana.
A més, a manera de promoció, el SME ha instal·lat aquesta setmana etiquetes en els esglaons de les escales de la casa consistorial, informant de les calories que es consumeixen amb cada escaló pujat.
La iniciativa planteja com una eina per a dirigir l'atenció de la població a una forma fàcil i accessible d'estar físicament actiu en el dia a dia, a través de la rutina de pujar les escales en lloc de recórrer als elevadors, una recomanació que fan pròpia l'Organització Mundial de la Salut (OMS), el Ministeri de Sanitat i la Comissió Europea.
Així, des del Servei Municipal d’Esports (SME), insten a pensar en les escales com un mitjà per a realitzar exercici físic, ja que és una activitat fàcil que es pot implementar en la vida diària i que no requereix temps.
De fet, es calcula que dos minuts pujant escales ja tenen un efecte positiu en el consum diari de calories, i pujar-les regularment té un gran efecte en el control del pes corporal, el colesterol i la glucosa en sang, a més de disminuir el risc de mort en un 15%.
D'altra banda, el SME recorda que les recomanacions del Ministeri de Sanitat entorn de la Covid19 inclouen l'ús de les escales com una alternativa als ascensors, on es concentren més els aerosols.
Enguany s'han sumat a la iniciativa tots els partits polítics amb representació el consistori i diferents clubs esportius de la localitat, com el Club atletisme Buris-Anna, el Club Esportiu Borriana, el Sorinthule Football Pro i el GRD Fut Net.
A més, i com cada any, també s'han sumat a la campanya alguns dels centres escolars de Borriana. En aquesta edició participaran el CEIP Pare Vilallonga, el CEIP Novenes de Calatrava i l'IES Jaume I.
El ‘No Elevators Day’ és una iniciativa de l'Associació Internacional d'Esport i Cultura (ISCA) emmarcada dins de la campanya ‘Nowwemove’, que tracta d'aconseguir que 100 milions de persones siguen més actives en 2021, i a Espanya ho promou l'ONG Deporte para la Educación y la Salud (DES).
Les persones que vulguen pujar fotos a les xarxes i contribuir a la promoció de la salut i la lluita contra la Covid19 poden etiquetar i esmentar el seu col·legi, si té perfil en Facebook, Twitter o Instagram, Deporte para la Educación y la Salud (@educacondeporte, ISCA @ISCA_tuit, Comissió Europea @EUSport i @hepaeurope, OMS (@who i @fiona_bull. També @sanidadgob, @deportegob i @educacCNIIE. Pel seu part, les etiquetes seran #UseTheStairs i #COVID19


Els beneficis
Es calcula que es cremen 10 calories només per pujar les escales durant un minut, la qual cosa suposa 560 calories en una hora. I és que, en pujar les escales, es cremen més calories en menys temps que en córrer al trot, ja que trenta minuts de córrer al trot equivalen a quinze minuts de pujar les escales.
Pujar i baixar escales és una activitat aeròbica molt eficaç que permet treballar els músculs de les cames i cremar greixos, aconseguint una millora en la freqüència cardíaca i la capacitat pulmonar, per la qual cosa es recomana realitzar aquesta activitat entre tres i cinc dies per setmana.
A més, l'hàbit de pujar escales pot resultar especialment senzill perquè no es necessiten habilitats especials ni destreses esportives, ja que únicament és necessari tindre una mica força de voluntat.
A més, els experts asseguren que la combinació de pujar-les i baixar-les és molt beneficiosa, en ser activitats complementàries en les quals no es treballen els mateixos músculs.